Bölüm Hakkında
Endüstri Mühendisliği; insan, malzeme, para, bilgi, tesis, teknoloji gibi tüm kaynakları göz önüne alarak, ürün ve/veya hizmet üreten tüm organizasyonların, kalite, çevre, verimlilik, amaca uygunluk gibi performans kriterlerini dikkate alarak en uygun şekilde tasarlanması, geliştirilmesi, yürütülmesi ve iyileştirilmesini sağlayan sistematik ve çok disiplinli bir mühendislik dalıdır.
İSTÜN Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün amacı; akademi ve sektör tecrübesine sahip güçlü kadromuzla, üniversite- sanayi iş birliği içinde, günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak eğitimimizle, kendisine, bulunduğu organizasyona, bilime, teknolojiye, ülkesine, doğaya, insana, dünyaya katkı sunacak, analiz, sentez, tasarım ve uygulama becerileri gelişmiş, çevreci, etik ve sosyal ilkelere değer veren, mesleklerinde öncü sektör profesyonelleri, akademisyenler ve girişimciler yetiştirmektir. İSTÜN Endüstri Mühendisliği, öğrencilerimizin, bir endüstri mühendisi olarak niçin var olduklarını ve hangi mesleki ufka yürüyeceklerini keşfetmelerine fırsat vermek üzere, esin, alan ve olanaklar sağlamayı hedeflemektedir.
Akademik Olanaklar
Bölümümüzde ilk iki yılda ağırlıklı olarak temel bilimler dersleri ve temel yetkinlik dersleri verilecektir. Sonraki iki yıl ise temel endüstri mühendisliği dersleri, öğrencilerimizin endüstri mühendisliğinin birçok farklı alanına yönelebilmelerini sağlayacak teknik seçmeli dersler, ekip çalışması, araştırma ve uygulama yetenekleri kazandıracak proje dersleri ve alınan eğitimin sahaya yansımasının tecrübe edileceği stajlarla geçecektir. Dersler, modern eğitim araç gereçleri ve laboratuvar imkânları ile desteklenecektir. Öğrencilerimiz; gelişmekte olan gözde sektörlerin ve küresel endüstri dünyasının ihtiyaçları dikkate alınarak oluşturulan teorik eğitimlerinin yanında akademi- sanayi iş birliklerimiz sayesinde aldıkları pratik eğitimleri ile profesyonel hayatlarına çok daha hazır şekilde mezun olacaklardır
Kariyer Olanakları
Bölüm mezunları “Endüstri Mühendisi” unvanı ile savunma, havacılık, otomotiv, tekstil, gıda gibi imalat sanayii, elektronik, haberleşme, online platformlar, e-ticaret, e-uygulamalar, yazılım gibi teknoloji sektörü, bankacılık, turizm ve sağlık hizmetleri gibi hizmet sektörü alanlarında çalışma imkanına sahip olabilirler. Aldıkları çok yönlü eğitimle çok iyi birer girişimci veya girişimler için çok önemli birer takım arkadaşı olabilirler. Ayrıca bölüm mezunları yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ederken üniversitelerde akademisyen olarak da görev yapabilirler.
Puan Türü: SAY
Öğrenim Süresi: 4 Yıl
Eğitim Dili: Türkçe/ İngilizce